You are not logged in.

Announcement

Welcome to the new Ishimaru Design website !
New host, new version and more !
More details here

-------------------------------

Bienvenue sur le nouveau site d'Ishimaru Design !
Nouvel hébergement, nouvelle version et encore plus !
Plus de détails ici

#1 2010-10-06 19:32:55

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

bbcode problem

Dear Ishimaru
I have installed the pro_ubuntu template, the last version, on my forum and I like very much this template. But I have a serius problem, that is the bbcode dosen't appear ...

Can you help me?

Offline

#2 2010-10-07 00:49:57

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

The last version, downloaded at which place ?

Because I tested on both test boards (the local one and the live one) and there's nothing wrong as long as Javascript is enabled.

And how come it doesn't appear ?  Nothing happens when you click on bbcode buttons ?

And by the way, forgot something ? -> http://ishimaru-design.servhome.org/for … -vous.html

Offline

#3 2010-10-07 07:59:31

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Hi,
smile
thanks for the answer.
I downloaded the style here
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=1506285

Offline

#4 2010-10-07 20:08:24

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

Take the one from this page : http://ishimaru-design.servhome.org/en/ … styles.php

It's more up-to-date  (style version 1.6.0 instead of 1.4.3) than on phpbb.com where I'm waiting for a reply after I sent the corrected pack as requested (I think I'm gonna send a PM).

Offline

#5 2010-10-08 14:43:50

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Hi,
I just do it ... but the problem remain  sad

Offline

#6 2010-10-08 23:00:12

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

Have you installed any MOD on your board ?

Offline

#7 2010-10-09 15:24:17

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

no,
I notice that if i click on icon of the emoticon smile, it dosen't work, but if I use : then - then ) to insert emoticon it works

Offline

#8 2010-10-09 21:00:32

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

Are you sure Javascript is enabled in your browser's settings or one of its extensions' settings ?  Because I have this symptom only if I disable Javascript via Firefox's settings or via the Noscript addon.

Give me the board's address please.

Offline

#9 2010-10-11 19:38:27

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Where can I check for it?

Offline

#10 2010-10-12 00:34:59

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

I repeat my question : What's your board's address ?

Offline

#11 2010-10-12 07:39:29

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Offline

#12 2010-10-12 21:24:52

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

Could you please provide a test account, so I can check myself if I have the same issue ?

Offline

#13 2010-10-16 07:39:26

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

did you recived the informations via private message?

Offline

#14 2010-10-16 18:08:54

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

Oops, I forgot to verify, but yes I received the logins.

I'm currently working on a new phpBB3 style and I had two very busy days this week.

Offline

#15 2010-10-17 06:19:41

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

I checked out on your board, and this looks like the BBCodes aren't enabled, as the buttons don't show up on my side even if I allow Javascript.

Check in ACP > (General) Posts Settings > Allow BBcodes
If it's set to No, then turn it on.

By the way, you should update the style again, as extra fixes were done.  It has been updated lately on phpbb.com.  Then once everything is uploaded, refresh your style via ACP > Styles (you refresh the pro_ubuntu's three components : theme, template, imageset), so there will be no more display bugs.

Last edited by Ishimaru Chiaki (2010-10-17 06:20:05)

Offline

#16 2010-10-17 07:37:06

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Hi,
I followed your advices, but the problem remain :-(
Anyway, thankyou very much for your help and support  smile

Offline

#17 2010-10-19 03:04:23

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

Have you changed the test account logins ?  Because I tried to check it out again with Dakin Quelia's help and he can't connect, and me either !

DakinQuelia, who's admin on phpBB-France (French phpBB community) wants the following infos :

- The board version (viewable in ACP)
- the style version (viewable in the .cfg files)
- And a .zip archive of the style that directly comes from your board

And a last point : I strongly recommend you to put back the original phpBB copyright notice, as the translation notice isn't sufficient to ensure support anywhere.

Offline

#18 2010-10-19 08:23:55

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Have you changed the test account logins ?  Because I tried to check it out again with Dakin Quelia's help and he can't connect, and me either !

DakinQuelia, who's admin on phpBB-France (French phpBB community) wants the following infos :

- The board version (viewable in ACP)
- the style version (viewable in the .cfg files)
- And a .zip archive of the style that directly comes from your board

And a last point : I strongly recommend you to put back the original phpBB copyright notice, as the translation notice isn't sufficient to ensure support anywhere.

Ok, now you can log-in with your account.
if the board version is just the phpbbversion ... it is 3.0.7-PL1
in the .cfg file the version is 1.6.0; the prosilver version is 3.0.4
and ... how can I attach the zip file?

Offline

#19 2010-10-20 00:02:22

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

There is no attachment mod here, as it hasn't been coded yet, and also because I'm on a free host.

Just create a /misc/ folder in your FTP, then upload the .zip in this folder and then, you can post the URL.

Offline

#20 2010-10-20 08:14:43

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Offline

#21 2010-10-25 06:39:00

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

I found nothing wrong in the archive.

But how did you verify your board version ?  Via the prosilver's CFGs or via the ACP ?

It's because it isn't normal that you tell that your phpbb version is 3.0.7-pl1 while your prosilver is 3.0.4.  Check in your board stats in your ACP index.

Last edited by Ishimaru Chiaki (2010-10-25 06:49:29)

Offline

#22 2010-10-25 14:21:48

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Hi,
in ACP stats board the version is 3.0.7PL-1

Offline

#23 2010-10-25 14:36:37

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Hi,
in ACP stats board the version is 3.0.7PL-1. But Now I think I found the problem, taht is, in ACP it tell me that the version in 3.0.7 buti if I go in the controll pannel of my domain (lunarages.com) and I check for the phpbb version installed via webapp, it tell me that the version is 3.0.4  :pigekedal:

Offline

#24 2010-10-25 20:25:27

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

Hi,
in ACP stats board the version is 3.0.7PL-1. But Now I think I found the problem, taht is, in ACP it tell me that the version in 3.0.7 buti if I go in the controll pannel of my domain (lunarages.com) and I check for the phpbb version installed via webapp, it tell me that the version is 3.0.4  :pigekedal:

You wouldn't have had this problem if you installed your forum manually instead of using one-click install tools like you did.  I have never used cPanel or Plesk, so on this side, I can't help you much as I don't know how to update phpBB forums that are installed this way.  I don't know if phpBB.com provides support for phpBB forums that are installed via such tools, but you should give it a try, maybe someone will be able to give you some clues about updating such forums.  And I don't even know if you can export your database in order to reimport it on a mamual installation...

The manual install is still the best choice : No database import/export issue, no update problem

Offline

#25 2010-10-26 20:46:48

sanders
Member
Registered: 2010-10-06
Posts: 14

Re: bbcode problem

Hi,
I notice that in ACP the phpbb versione is different from what reported in controll pannel of my hosting service. So, I ask to the support service to update adeguately my forum and now the problem is solved. I would like to thank you for the help gave me and for your patience

thak you for all
best regard
Sanders

Offline

#26 2010-10-27 05:19:55

Ishimaru Chiaki
Geek cook
From: Somewhere in Québec
Registered: 2007-11-12
Posts: 1,444

Re: bbcode problem

And during all that time, I didn't see that this topic wasn't in the appropriate section... >.<

I move it !

ps : I also added [solved] in the title

Offline

Board footer

Powered by FluxBB